Мешканка Калущини повірила незнайомцю і втратила 31 тисячу гривень


Один телефонний дзвінок – втрата грошей на картці. Поліція вкотре закликає прикарпатців не втрачати пильність та в жодному разі не довіряти неперевіреній інформації.

 Про випадок розповіли у поліції Прикарпаття.

Так, днями до калуських поліцейських за допомогою звернулась 52-річна місцева мешканка. Жінка потрапила в аферу з "банківськими" шахраями.

"Як з’ясували правоохоронці, до заявниці зателефонував нібито співробітник банку. У розмові шахрай переконав потерпілу, що з її поточного рахунку намагаються викрасти гроші. Аби цього не відбулося, необхідно провести банківську операцію. Надалі, шахрай скинув потерпілій фішингове посилання, за яким остання перейшла та ввела банківські дані своєї карти. І за лічені хвилини з рахунку аферисти викрали понад 31 тисячу гривень", - розповідають у пресслужбі поліції. 

За фактом шахрайства поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Поліція нагадує: 

- не довіряйте стороннім особам, які намагаються дізнатись реквізити Ваших банківських карток;

- не переходьте за сумнівними посиланнями;

- за жодних обставин не розголошуйте конфіденційну інформацію (пін-код, номер картки), за допомогою якої зловмисники можуть привласнити Ваші кошти;

- якщо ви сумніваєтесь чи дійсно вам телефонує справжній співробітник банківської установи, запитайте, коли і в яке відділення Ви можете підійти і вирішити проблему особисто, а не по телефону.

Не дайте себе ошукати!

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!