Межигір'я - новий туристичний маршрут для франківчан?


З лютого місяця цього року, від часу ганебної втечі екс-президента в Росію, те, що було сховане за семиметровим парканом, стало доступним для ока пересічного українця.

Резиденція Януковича в Межигір’ї, палац, розкоші якого позаздрять не те, що прості жителі, а й західні політики та олігархи, нині відкритий для всіх охочих. Тож логічними стали екскурсії в Межигір'я не лише для киян і жителів області – з цілої країни з’їжджаються охочі побачити небачену розкіш, хоч на деякий час окунутися в ауру багатства, добробуту та… несмаку. Адже, погодьтеся, портрет оголоного Януковича – це не те, що несмак… Ставлю три крапки і даю можливість читачеві дібрати епітети самостійно.

Тож, повернемось до екскурсій. З Івано-Франківська в Межигір'я можна добиратися потягом до Києва. Ціна на нього від 90 до 500 гривень в одну сторону, залежно від дня та обраного класу комфортності вагону. А далі з Києва маршрутне таксі довезе до місця зустрічі «з прекрасним».

А можна централізовано автобусом. Ватрість вояжу – 525 гривень, в ціну якого входить проїзд в обидві сторони і ночівля в готелі.

"Такий рейс вперше стартує з Івано-Франківська в кінці травня, адже до нинішнього року на резиденцію екс-президента було накладено табу" - коментує кореспондентові "Бліц-Інфо" директор турагенства "КарпатТур" Алла Дмитрученко.

В турагенстві констатують, що багато франківчан цікавиться новим туристичним маршрутом, адже резиденція екс-президента стала привабливим напрямком для туристів. 

Хоча варто зауважити, що дехто з містян вже встиг відвідати Межигір'я "своїм ходом". На авто це зробити комфортніше, ніж потягом чи навіть автобусом. Та такий маршрут обійдеться не дешевше. Крім того, вхід в самий палац нині коштує 20 гривень у вихідні дні, та 10 гривень у будні. Кошти йдуть на заробітню плату працівникам, підтримання чистоти довкола та догляд за тваринами. Та франківчани, котрі побували на території заповідника, не жалкують про витрачений час та гроші. Найбільше задоволеними  після такого вояжу зостаються діти - дорогу вони переносять значно легше, а в клітках стільки різноманітних тварин, що й не в кожному зоопарку таке побачиш.

Попереду багато вихідних, тож кожен може скористатися нагодою і вибрати найоптимальніший для себе маршрут. Чи то по ціні, по якості послуг, по обіцяних враженнях, очікуваннях чи просто під настрій.

Можливо, цьогоріч в списку опиниться й Межигір'я, сховане до того за високими мурами, надійною охороною й сімома замками.