Міграційна служба України відкриває нові підрозділи у трьох містах Польщі


Державна міграційна служба розширює мережу своїх підрозділів у Польщі, аби допомогти українським переселенцям відновити документи. Окрім відділу у Варшаві, з'являться ще три - у Вроцлаві, Гданську та Кракові.

Про це розповіла голова Державної міграційної служби Наталя Науменко під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

Вона розповіла, що представництво ДМС розпочало свою роботу у Варшаві з 29 червня. Попит величезний, за документами люди приїздять навіть з інших країн Євросоюзу.

перші дні війни, коли люди виїздили за кордон та вивозили дітей, вони стикнулися з проблемою, що для оформлення певних послуг в країнах ЄС необхідно мати діючі документи. І в цьому випадку були прийняті безпрецедентні рішення Уряду, МВС та ДМС зі 29 червня цього року ми розпочали нашу роботу у Варшаві. Польща – це перший регіон, де є представництво міграційної служби через ДП «Документ» і де ми працювали спочатку на мобільних бусах. І тепер ми вже працюємо в стаціонарних центрах", - розповіла Науменко.

За її словами, лише за два місяці було оформлено більше ніж 25 тисяч документів. Тому, через великий попит, представництва міграційної служби створять ще у трьох містах Польщі.

"Попит шалений – тільки за два місяці ми оформили понад 25 тисяч документів. Ми розуміємо, що записатися в електронну чергу неможливо, бо запис іде на два-три місяці вперед. Адже до Варшави їдуть українці з інших країн ЄС, щоб відновити документи. На сьогодні ми розгортаємо наші потужності у Вроцлаві, Гданську та Кракові", - повідомила вона.

Також Науменко додала, що за погодженням МЗС буде розширено представництво служби на території Туреччини, Німеччини, Чехії та Словаччини.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!