Минулого року фермери Франківської громади отримали допомоги на майже 2,8 мільйони


Протягом 2023 року Департамент комунальних ресурсів та сільського господарства профінансував фермерські господарства Івано-Франківської громади на 2 мільйони 798 тисяч гривень.

Як повідомив заступник міського голови Микола Вітенко, фінансова підтримка місцевих селянських господарств проводилась в рамках виконання Програми розвитку сільського господарства. В 2023 році від бажаючих взяти участь у Програмі поступило 364 заяви. Їх розглядала спеціальна комісія.

Найбільше подано заяв із сіл Тисменичани, Братківці, Радча, Березівка, Черніїв, Камінне, Узин, Підпечери, Підлужжя та суб’єктом господарювання із с. Чукалівка.

Фермери Івано-Франківської громади отримали фінансову підтримку з часткового відшкодування вартості придбаних тварин, рослин, матеріалів послуг та фінансової підтримки за утримання тварин. Також в рамках підтримки сільського господарства надали фінансову підтримку на часткове відшкодування за придбання саджанців лохини одному з господарств територіальної громади.

"Ми задоволені активністю наших фермерів та результатами Програми розвитку сільського господарства в 2023 році. Маємо на меті удосконалювати та розширювати програму і додати пункти, які значно підсилять молочне господарство та плануємо надавати одноразову підтримку для новоствореного сільськогосподарського підприємства",- каже заступник мера.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!