Минулої ночі росія знову атакувала Україну. На Полтавщині вразили енергетичну інфраструктура


У ніч проти 22 вересня російські війська атакували Україну двома керованими авіаційними ракетами Х-59 та 80 ударними дронами Shahed 131/136. Сили протиповітряної оборони збили 71 ворожий безпілотник.

Про це повідомили в командуванні Повітряних сил ЗСУ. Так, ракети ворог запускав із тимчасово окупованих територій Луганської області, а «шахеди» — з Єйська та Курська в росії.

Повітряний напад противника відбивали зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони України.

Внаслідок протиповітряного бою збили 71 ударний дрон типу Shahed. Ще 6 безпілотників були локаційно втрачені.

Протиповітряна оборона працювала у Хмельницькій, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Житомирській, Київській, Сумській, Полтавській, Херсонській та Миколаївській областях.

Втім, начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін повідомив у Телеграмі, що на Полтавщині пошкоджено енергетичну інфраструктуру. 

"Вночі ворог атакував Полтавщину безпілотниками. На щастя, обійшлося без постраждалих. Проте є пошкодження енергетичної інфраструктури в одному районі області. В результаті чого без світла залишились 56 побутових та 30 юридичних споживачів", - зауважив голова ОВА.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!