Мобілізація українців за кордоном: у Міноборони уточнили слова Умєрова


Заяву міністра оборони Рустема Умєрова про призов чоловіків з-за кордону, яку поширили німецькі видання WELT та Bild, не потрібно сприймати як обов'язковий план у рамках мобілізації.

Про це заявив начальник управління преси та інформації Міністерства оборони Іларіон Павлюк у коментарі РБК-Україна, пише Слово і Діло.

 Глава Міноборони хоче призвати до армії українців, які живуть за кордоном. За його словами, їм запропонують з'явитися до призовних пунктів.

За його словами, зараз таких планів у Міноборони немає.

«На порядку денному немає обговорення призову з-за кордону. Якщо громадяни України за кордоном хочуть приєднатися (до армії, – ред.), вони приїжджають в Україну та приєднуються», – пояснив Павлюк.

Нагадаємо, сьогодні німецькі видання WELT та Bild опублікували інтерв'ю з міністром оборони України Рустемом Умєровим. У ньому ЗМІ написали, що голова Міноборони нібито планує у 2024 році призвати на військову службу українських чоловіків призовного віку (25-60 років), які мешкають за кордоном. Також зазначалося, що тих, хто не з'явиться, нібито чекають санкції.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!