МОК не запросив Росію та Білорусь на Олімпійські ігри-2024: що це означає


Спортсмени держав-агресорок точно не виступатимуть на Іграх у Парижі під національними прапорами.

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) надіслав запрошення 203 країнам взяти участь в Олімпійських іграх 2024 року, які відбудуться в Парижі. Серед них не виявилося Росії та Білорусі.

Про це повідомляється на офіційному сайті МОК, пише ТСН.

Запрошення на участь надсилається рівно за рік до старту Олімпіади. Не отримали запрошення лише три країни: Росія, Білорусь (через війну проти України), а також Гватемала, яка відсторонена через втручання держави у роботу місцевого НОК.

Відсутність запрошення означає, що РФ і Білорусь не будуть представлені на Олімпіаді-2024 під своїми прапорами. Водночас, це ще не означає, що російські і білоруські спортсмени не будуть допущені до Ігор у нейтральному статусі.

У своїй заяві МОК зазначив, що рішення щодо участі атлетів із країн-агресорок в Олімпіаді "ухвалить у правильний час". Очікується, що це станеться на сесії МОК у жовтні 2023 року.

Додамо, що під час церемонії, що відбулася в Парижі, президент МОК Томас Бах символічно вручив запрошення на ОІ-2024 президентам і представникам НОК Греції, як батьківщини Олімпійських ігор, країні-господарці Олімпіади, а також команді біженців.

Літні Олімпійські ігри в Парижі відбудуться від 26 липня до 11 серпня 2024 року.

Нагадаємо, Україна може бойкотувати Олімпіаду-2024, якщо до змагань допустять спортсменів з Росії та Білорусі.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!