"Молодець, Васю, фото пришли з Парижа": військовий медик Олег Токарчук з Коломиї про найбільше розчарування в цивільних


Військовий медик, а в цивільному житті заступник мера Коломиї Олег Токарчук, розповів, що його дуже розчаровує ставлення суспільства до тих, хто втік за кордон, щоб ухилитися від мобілізації.

Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.

Він зазначив, що серед його знайомих є такі люди, які під час війни втекли з України, щоб їх не мобілізували. Але найбільше його розчаровує ставлення суспільства, яке хвалить ухилянтів і втікачів.

"Кілька знайомих, які втекли за кордон, розчарували мене не самі їхні рішення, від когось я такого міг очікувати. Мене дуже розчарувало те, що цю історію толерує їхнє середовище. Наприклад, якась амеба втекла за кордон. Ну дідько його бери. Налякався мобілізації. Те, що ти, квіточко, міг за ці два роки, поки хлопці в окопах гинули й мерзли, чогось навчитися, кимось стати, щоб у війні бути більш ефективнішим", – сказав він.

Військовий наголосив, що тих, хто допомагає тікати за кордон, треба суворо карати.

"Але мені незрозуміло, як середовище оцих амеб, це їхня родина, родина дружини, наприклад, якщо це чоловік утік, друзі, бізнес, якесь середовище, як вони це все толерують? У більшості випадків вони толерують, кажуть, "молодець, Васю, фотки пришли з Парижа". І це дуже погано. Бо навколо однієї амеби є 30-40 людей, які кажуть, що це добре. Якби цих 30-40 людей, ближнє оточення, казали, це не добре, може б і Вася не втік за кордон", – пояснив військовий.

Олег Токарчук зазначив, що така ситуація його дуже розчаровує, адже в ухилянтів в Україні часто залишаються родичі, батьки чи діти, яких повинні захищати інші військові.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!