МВС оголосило Корчинського в міждержавний розшук


Міністерство внутрішніх справ оголосило в міждержавний розшук лідера партії "Братерства" Дмитра Корчинського, підозрюваного в організації масових безпорядків на вулиці Банковій біля Адміністрації Президента 1 грудня.

Про це на нараді у МВС повідомив начальник департаменту карного розшуку Василь Паскал, пишуть «Українські новини».

"Учора (13 грудня) винесено постанову, і він (Корчинський) оголошений у міждержавний розшук. Розшук здійснює Головне управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС, а практичну допомогу надає Департамент карного розшуку МВС", - повідомив Паскал.

Начальник карного розшуку також виразив упевненість у тім, що місцезнаходження Корчинського буде встановлено найближчим часом і він буде затриманий.

Після затримання правоохоронці мають намір допитати його для встановлення замовників масових безпорядків.

Заступник начальника Головного слідчого управління Олег Татаров виразив упевненість, що замовниками є опозиційні політичні сили.

"Те відео де ми бачили ... що говорила його (Корчинського) дружина ... воно свідчить, що він не був налаштований владою на здійснення кримінальних правопорушень ... вони (організатори безпорядків) мали відношення до опозиційних сил", - заявив Татаров.

Також у міліції підкреслюють, що виявлене в ході обшуків у членів "Братства" обладнання, зокрема, вибухівка, дає можливість допускати, що вони готували теракт у Києві.

"Ці особи готують і самі готові до скоєння терористичних актів, їхні дії спричинять низку жертв. Ми не повинні цього допустити", - заявив начальник Головного слідчого управління Микола Чинчин.

МВС повідомляє, що встановлено особи 15 бійців "Братства", які постійно жили в нього в офісі і які підготовлені до самих радикальних дій.

Як повідомлялось, МВС заявляє про перебування лідера "Братства" Корчинського за кордоном.

"Братство" заявляє, що 11 грудня співробітниками міліції був проведений обшук квартири Корчинського.

Раніше МВС заявило, що підозрює Корчинського в організації масових безпорядків біля Адміністрації 1 грудня.