На біс не буде: Як на Прикарпатті відреагували на приїзд співачки Наталії Могилевської


Вчора, 1 липня, Коломию відвідала народна артистка України Наталія Могилевська. Вона приїхала з концертом у рамках всеукраїнського туру «Спасибі, мамо», присвяченого пам’яті її матері. Могилевська запланувала відвідати 60 українських міст і повторити маршрут своїх перших гастролей з програмою «Ла-ла-ла» у 1997 році. Але цього разу співачку в Коломиї не чекали.

Її приїзд викликав серед коломиян шквал обурень у соцмережах. Люди закликали бойкотувати концерт виконавиці та закидати її гнилими помідорами. Причиною стало те, що Наталія Могилевська неодноразово виступала на підтримку Партії регіонів та, зокрема, Віктора Януковича.

«Мабуть, на цю ригіональну співачку в Коломиї ніхто квитків не купує, то вона вирішила виїхати за рахунок батьків і бабців коломийських дітей», «по Яворницького стадо джипів в два ряди стояло.....ото вже наскакалися. Я би задурно не пішла на неї дивитися», «Женіть в шию», – писали у соцмережах обурені користувачі.

Зокрема, активісти також поширювали відео кількарічної давності, в якому Могилевська переконує, що Януковича підтримуватиме завжди. «Моя позиція була однозначна. Я однозначно була за Януковича. І це було об’єктивно, - переконує співачка у відео. – Я ще раз повторюю: я зі своїм кандидатом залишуся до останнього. Я не с*ка і не щур, який бігає туди-сюди, тому що хвилюється і хоче, щоб наступна влада дала йому якісь блага».

Правда, бойкот виступу Могилевської у Коломиї обмежився лише соцмережами. Зал ФСК «Локомотив», де проходив концерт, був заповнений вщент. За квиток на виступ співачки потрібно було викласти з гаманця від 60 до 200 гривень. За кілька годин до концерту найдорожчі квитки продавали у касі вже на 50 гривень дешевше.

Як розповів директор ФСК «Локомотив» Павло Федорович, за оренду залу представники Могилевської домовилися ще місяць тому. «Звісно, що міська влада знала про проведення концерту і не зверталася до нас, щоб його скасувати, – розповідає Павло Федорович. – Сама Наталія Могилевська пояснила, що розуміє складну ситуацію в країні, але хоче підняти дух дітей. На концерт були запрошені сироти з міського притулку. Разом зі співачкою на сцені виступали діти з колективу «Квіти надії» з Палацу культури «Народний дім». Для юних талантів це був шанс виступити з відомою артисткою».

Концерт прихильниці «регіоналів» пройшов за мовчазної згоди місцевої влади. Мер Коломиї Ігор Слюзар, коментуючи допис на Фейсбуці, «відхрестився» від організації концерту. Хоча, як пояснили журналістам, приміщення Могилевській порекомендували саме представники владних структур. «Цікаво, хто запросив? Ми не проводимо розважальних заходів. І вона за квитки не їздить. Хто «благодійник» – не говорять. Хто керує – самі знаєте», – написав Ігор Слюзар.

За словами Павла Федоровича, напередодні концерту Наталія Могилевська попросила додаткову охорону. «За кілька днів до виступу у Коломиї співачка отримала анонімний дзвінок від місцевих активістів, котрі обіцяли закидати її тухлими помідорами, як тільки вона вийде на сцену».

І хоч концерт Могилевської відбувся спокійно, але ще одного виступу на коломийській сцені, обіцяють активісти у соцмережах, не дозволять.

Опісля Коломиї прихильниця «регіоналів» виступить у Калуші та поїде з концертами на Львівщину. 

Як уже повідомляли, місяць тому у Коломиї міська влада теж не відреагувала на надання оренди секті, яка називає себе "духовним центром "Відродження". Тоді цілий тиждень у середмісті Коломиї розповсюджували яскраві флаєри із запрошенням на зустріч у духовний центр «Відродження». Масовий захід мав відбутися у п’ятницю, 13 червня, у Палаці культури «Народний дім», але за кілька хвилин до початку «чудотворного» сеансу дійство раптово перенесли до драмтеатру. 

Коломиські Вісти