На чому можна економити при купівлі кухонного гарнітура: поради спеціалістів


Якісні меблі – недешеві, і це факт. Однак і бюджет зазвичай не безмежний – це теж правда.

Як же збалансувати витрати та якість, щоб не зазнати ще більших втрат коли справа стосується кухонного гарнітура? Це нелегко, адже в таких комплектах багато елементів, але певні способи економії все ж існують. Далі в них розберемося в деталях.

Шукайте готові гарнітури

Меблі для кухні є в магазинах вже готові, а є і можливість виготовлення під замовлення. Останній варіант дуже заманливий, однак він, по-перше, дорожчий, по-друге, потрібно чекати готовності. Якщо прагнете зекономити, то варто шукати саме готові рішення. Це буде зробити нелегко, якщо конфігурація приміщення нестандартна або ж його розміри не середньостатистичні. Однак і тут є вихід – модульні кухні. З функціональних тумб та шафок зможете зібрати таку комплектацію, яка підходить саме вам. Результат – практично індивідуальне планування за доступною ціною. Гарнітур з модулів в перерахунку на вартість готового комплекту вийде практично один в один.

Прості лінії та конструкції

Для економії актуальніше за все пряма кухня, купити таку можна в багатьох магазинах, причому асортимент вражає. Більш доступна ціна пояснюється тим, що не потрібно встановлювати спеціальну фурнітуру, а також створювати складні форми робочої поверхні дверей шафок тощо.

Також варто придивитись до максимально лаконічного дизайну. Звісно ультрамодні фасади з покриттям фарбою в кілька шарів – це дорого, хоч і виглядає просто. А ось просте однотонне ЛДСП буде доступніше. Крім того, варто відмовитись від численних декоративних елементів, різьблень, скляних вставок тощо.

Ширина шафок

Є спосіб економії, при якому обирати рекомендується не дві вузькі шафки, а одну широку з єдиними дверцятами. Те ж стосується кількості ящиків, 3 вийде дешевше, ніж 4. Однак, зауважимо, що це далеко не завжди зручно. Занадто широкі шафки, тумби стануть проблемою, коли доведеться розміщати в них багато дрібних речей. Тому, оцініть для початку як виглядатиме конкретний елемент і співставте з тим, що в ньому плануєте зберігати.

Фурнітура: чи варто економити

Фурнітура – це важливий компонент в кухні, тому суттєво на ній не вдасться зекономити, але все ж певні секрети є. Конкретніше:

- стандартні ручки. Прості «кнопки» або «скоби» - це значно доступніше рішення, ніж приховані чи системи без ручок. При цьому стандартні варіації виконання фурнітури повинні бути надійні та якісні, тут вже не варто шукати найдешевший варіант, адже він швидко вийде з ладу;

- прості петлі. Знову ж таки стандартне рішення по типу накладні чи напівнакладні заощадять ваш бюджет, а ось газматики чи притягувачі в шафках – ні. Останні, звісно, дуже зручні та стильні, але все ж вони доволі дорогі.

У випадку з фурнітурою чим простіше, тим дешевше. Якщо ціль – придбати якісну кухню і при цьому зекономити, то віддавайте перевагу саме таким рішенням.

Стандартна колірна гама

Є модні кольори та стандартні або ж класичні. До останніх відносяться всі деревні структури на ЛДСП або МДФ. Якщо говорити про сучасні рішення – однотонні, глянцеві, матові, фотодрук, то це все значно дорожче і за нього точно більше заплатите, навіть при однаковій конфігурації. Тому варто придивитись саме до класичної колірної гами та стилістики.

Коли шукаєте способи економії на кухонному гарнітурі, майте на увазі, що ці меблі купуються точно не на рік і не на два, як мінімум на десятиріччя, а то і більше. Тому обирати занадто бюджетні моделі ми все ж не радимо, надалі це призведе лише до додаткових витрат.

Немає опису.

______________________________________________________________________________________________________________________________

Реклама