На Долинщині спіймали чоловіка, який викрав велосипед у підлітка


Прикарпатські поліцейські оперативно розшукали та затримали велозлодія.

Дитина залишила велосипед без нагляду в приміщенні однієї з адмінбудівель, чим і скористався злодій. Зловмисник викрав двоколісник, однак був оперативно затриманий поліцейськими. Фігуранту вже повідомили про підозру.

Про крадіжку велосипеда із заявою до долинських поліцейських звернувся мешканець одного із населених пунктів району. Чоловік розповів, що його дитина залишила свій спортивний велосипед у приміщенні будинку культури. А коли повернулась, то виявила його відсутність.

Провівши ряд розшукових заходів, оперативники викрили у вчиненні правопорушення 31-річного односельця заявника. Затриманий скоїв крадіжку, будучи судимим за аналогічні злочини.

Фігурант не встиг реалізувати викрадене майно, тож слідчі велосипед вилучили в якості речового доказу та після проведення усіх необхідних слідчих дій повернуть власнику.

Дії велокрадія кваліфіковано за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану). Слідчі повідомили затриманому про підозру, невдовзі суд обере запобіжний захід.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Станом на сьогодні, незалежно від розміру вчиненої крадіжки, міра покарання обирається найсуворіша, оскільки прирівнюється до скоєння тяжкого злочину.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!