На Київщині керівники чотирьох медзакладів привласнили 9 млн грн на купівлі ліків - БЕБ


Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки (БЕБ) у Київській області викрили службових осіб чотирьох медичних закладів у привласненні бюджетних коштів.

Про це повідомили в Бюро економічної безпеки України.

Як стало відомо, впродовж 2021-2023 років керівники цих медзакладів уклали низку договорів на купівлю фармацевтичної продукції з підконтрольною приватною компанією. Закупівельні ціни в окремих випадках були завищені у вісім і більше разів.

"Під час проведення обшуків в згадуваних закладах охорони здоров’я детективи БЕБ вилучили тендерну документацію й оригінали та копії фінансово господарських документів. Наразі вони направлені на економічну експертизу для встановлення фактичних збитків завданих державі. Наразі співробітники БЕБ встановлюють деталі схеми та перевіряють інформацію про причетність Народного депутата України до координації дій вказаних осіб",- кажуть в БЕБ. 

Наразі триває досудове розслідування у кримінальному проваджені за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Фігурантам загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!