На Косівщині «ґазди» звузили дорогу місцевого значення


Очільник Косівської громади Юрій Плосконос опублікував фото ділянки дороги місцевого значення Город - Бабин Косівської громади. Голова обурений, адже місцеві залили бетонний паркан на метр від попередньої межі, чим звузили й так вузьку дорогу.

За словами Плосконоса, ця дорога місцевого значення, але перебуває на балансі держави. Дорога складна, бо з однієї сторони тут схили, скелі, з іншої - річка, пише "Бліц-Інфо".

"Практично як і всі дороги в гірських населених пунктах. Тому в майбутньому при ремонті дотриматись необхідної ширини проїжджої частини на всій протяжності буде практично неможливо. Я вже й не кажу, що крім машин по цій дорозі ще ходять люди, їздять велосипедисти. Коли зроблять асфальт - а його колись зроблять, питання безпеки на ній вийде на перше місце. І на фото - яскравий приклад, як відносяться мешканці даного села до своїх власних проблем. У вузькому місці, де ширина становила шість метрів і з горем пополам могло роз'їхатись дві машини, ґазди посунули межу в бік проїжджої частини і залили бетонний паркан, звузивши проїзд до 5 метрів. Стара межа у вигляді живоплоту на фото. Всі сільські фейсбучні активісти цього "не замічають", бо то ж треба піти до газдів і сказати в очі. А в селі це не прийнято, кожен один одному кум сват брат.

Тому я доводжу до відома мешканців всіх сіл і не тільки цього - дороги державного значення робляться за державні кошти, але за умови співфінансування з місцевого бюджету. Ми не будемо співфінансувати ремонт жодної дороги, де подібні ґазди вкрали куски проїжджої частини. Бо після ремонту зросте швидкісний режим, а подібні звуження приведуть до зростання аварійності й смертності. Я особисто не хочу бути причетним до того, що когось уб'ють на дорозі, де ґазді не вистачило метра подвір'я для повного щастя", - написав Юрій Плосконос.

У коментарі журналістам міський голова пояснив, що згідно з державними будівельними нормами ширина дороги повинна становити 7 метрів. А в тому місці було лише 6 і ще на метр звузили.

"Тобто від цього бетону до краю габіонного укріплення залишилось 5 метрів. Але це проблема не тільки на даній дорозі. Сьогодні побував в найбільш віддалених присілках Снідавки. Аналогічно, дорога Яворів - Снідавка штучно звужена ґаздами на багатьох ділянках. Щоправда, поки без бетонів", - резюмує Плосконос.

Немає опису світлини.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!