На Львівщині прикарпатець допомагав призовникам виїхати за кордон


На Львівщині прикордонники разом із правоохоронцями затримали чоловіка, який допомагав ухилянтам перетнути кордон.

Зловмисником виявився 38-річний мешканець Івано-Франківської області. Чоловік виготовляв документи, які дозволяли безперешкодний перетин кордону України, для осіб, які такого права не мають, інформує Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

За свої «послуги» він брав 4 тисячі доларів США з особи. За вказану суму він брався виготовити для «замовників» - чоловіків призовного віку, котрі мали намір ухилитись від мобілізації до лав Збройних сил України, комплект фіктивних документів, які нібито надають їм право безперешкодного перетину державного кордону України.

Ділка правоохоронці затримали в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере зловмиснику запобіжний захід.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!