На обслуговування доріг у Франківській громаді потрібно приблизно 340 мільйонів гривень - Смушак


Заступник міського голови Івано-Франківська Михайло Смушак заявив, що виділені з бюджету громади 25 мільйонів гривень достатньо лише для усунення ямковості і підсипку щебенем вулиць, де асфальту немає взагалі.

За його словами, жодних капітальних ремонтів, будівництва нових чи реконструкцій наявних доріг в Івано-Франківську не передбачається через війну у країні. А зараз весь бюджет міста на ремонт доріг направлений виключно на точкові ремонти та асфальтування ям, які утворюються. Саме цим займається комунальне підприємство «Муніципальна дорожня компанія». Про це він розповів в інтерв'ю Західному кур'єру.

"На обслуговування доріг у кожному селі орієнтовно треба ще хоча б по 5 мільйонів гривень на рік. Це мінімум. Тобто, на утримання доріг Івано-Франківської громади в належному стані, щоб це було відчутно для людей, потрібно щоб у бюджеті була передбачено сума приблизно 340 мільйонів гривень. При виділених 25-ти мільйонах, ми можемо говорити тільки про усунення ямковості і підсипку щебенем вулиць, де асфальту немає взагалі. Таких, на жаль, теж багато.Але ніяк не про розвиток", - заявив Смушак.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!