На Прикарпатті батько з сином виготовляють безпілотники для військових на 3D принтері (ВІДЕО)


Пристрій, що допомагатиме військовим у розвідці або виконуватиме функцію дронів-камікадзе. У Брошнів-Осаді, що на Франківщині, батько разом із сином виготовляють безпілотники на 3D принтері. Друкувати літальні апарати, Володимира Муссура надихнула новина про те, що картонні БПЛА підбили російські літаки у Курську.

За друк механізму відповідає син Володимира, Назар. Проєкт безпілотників він купив на закордонному сайті, тому лише завантажує необхідну форму, задає параметри та пускає на друк, йдеться в сюжеті РАІ.

Друк безпілотника займає тиждень часу, відтак ще тиждень потрібно, щоб його налаштувати. Завершивши всі попередні етапи, волонтери випробовують їх. Та попри успішні польоти, бувають і невдачі.

За півтора місяці своєї діяльності волонтери виготовили вже 6 БПЛА, собівартість яких приблизно 40 тисяч гривень. Один з них важить три кілограми і в нього планують помістити фотокамеру, аби він виконував функцію розвідника.

Володимир Муссур хоче, щоб такі безпілотники могли виготовляти всі охочі, тому створив телеграм-канал, де ділиться своїм досвідом та напрацюваннями.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!