На Прикарпатті шахраї виманили у двох людей понад 100 тисяч гривень


У соцмережах шахраї під виглядом різних міжнародних організацій часто поширюють фейкові оголошення про оформлення так званої грошової допомоги. Люди, не перевіривши інформацію, вводять банківські дані та втрачають гроші.

Від такого роду пройдисвітів потерпіла жителька Львова. Жінка у мобільному додатку перейшла за посилання про допомогу пенсіонерам «єПідтримка». Після переходу за таким посиланням потерпіла ввела всі дані банківської картки. Як наслідок – з рахунку було знято 31 000 гривень, інформує пресслужба обласної поліції.

В аналогічну пастку потрапив харків'янин. Як з’ясувалося, в одній із соціальних мереж чоловік зайшов за посиланням про допомогу «єПідтримка», щодо отримання допомоги переселенцям. Заявник увів персональні дані та реквізити банківської картки для отримання грошей. У результаті, його картки зникло понад майже 78 тисяч гривень.

Поліція Івано-Франківської області застерігає громадян:

- не переходьте та відкривайте невідомі посилання в месенджерах, соціальних мережах та SMS;

- не довіряйте сумнівним оголошенням та повідомленням, які обіцяють якісь соціальні виплати;

- не вводьте на сторонніх сайтах дані своєї картки.

Інформацію про програми підтримки, виплати допомоги та компенсації від держави, міжнародних фондів дізнавайтеся з офіційних сайтів держорганів чи під час особистого візиту.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!