На Прикарпатті судитимуть бойовика, який ховався в ДНР від вироку за торгівлю людьми


Служба безпеки в Івано-Франківській області повідомила про підозру полоненому бойовику т.зв. «днр», який намагався сховатися від правосуддя на окупованій території Донеччини.

Як повідомили в Управлінні СБ України в Івано-Франківській області там його мобілізували на війну, після чого чоловік здався Збройним силам за програмою «Вєрнісь живим».

За даними військової контррозвідки СБУ, в 2018 році уродженця Донецька помістили під варту в Івано-Франківську за підозрою в торгівлі людьми, утриманні місць розпусти і виготовленні порнографії. Використавши передбачену законом можливість, він вніс заставу та вийшов зі слідчого ізолятора. Після цього таємно виїхав на окуповану територію Донецької області.

У Донецьку зловмисник знову потрапив за ґрати за кримінальні злочини. У вересні 2022 року він захотів воювати в «армії днр». Його мобілізували до 11 окремого полку «народної міліції днр» на посаду гранатометника 1 взводу 8 роти, 3 мотострілкового батальйону з військовим званням «рядовий» та позивним «Дерево».

Після приєднання «армії днр» до складу збройних сил рф, це формування увійшло до т.зв. «114 окремої мотострілецької єнакієвсько-дунайської бригади» сухопутних військ російської федерації. Бойовик воював під Авдіївкою в районі населених пунктів Первомайське, Верхньоторецьке, Новоселівка та Красногорівка.

Для порятунку свого життя він вирішив здатися в полон за програмою «Вєрнісь живим» та здався військовослужбовцям Збройних Сил України в районі Красногорівки.

Слідчі СБУ повідомили бойовику про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

▪ ст. 111 – державна зрада;

▪ ст. 111-1 – колабораційна діяльність;

▪ ст. 258-3 – участь у терористичній організації;

▪ ст. 260 – участь у непередбачених законом збройних формуваннях.

Замість вироку суду в 5 років тюрми за злочини, пов’язані з торгівлею людьми, на фігуранта очікує 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!