На Прикарпатті вводяться графіки аварійних вимкнень світла


На Прикарпатті ввечері 14 травня вводяться графіки аварійних вимкнень через дефіцит в енергосистемі.

Про це повідомили у Прикарпаттяобленерго.

"Унаслідок зростання дефіциту в енергосистемі, НЕК «Укренерго» дала вказівку про введення графіків аварійних вимкнень на Прикарпатті. Графіки вводяться в обсязі першої та другої черги Графіки аварійних вимкнень (ГАВ) – це відключення споживачів через дефіцит обсягів електроенергії. Вводяться та завершуються ГАВ також за вказівкою Укренерго", - зазначається у повідомленні.

Дізнатися черги графіків аварійних вимкнень можна на головній сторінці сайту - Графіки вимкнень - Графіки аварійних вимкнень або за посиланням.

Через деякий час в обленерго додали, що графіки вводяться і для третьої та четвертої черг.

"Важливо: за новою вказівкою Укренерго, графіки також вводяться для 3 і 4 черги‼️‼️‼️ Через перенавантаження сайту, дізнатися черги ГАВ можливо наразі в наших соцмережах. Прикріплюємо перелік населених пунктів 3 і 4 черги нижче", - додали енергетики.



У обленерго зазначили, що сайт АТ «Прикарпаттяобленерго» працює з перебоями.

"Унаслідок великої кількості переходів на сайт Прикарпаттяобленерго, спостерігаються збої в роботі сайту. У звʼязку з цим просимо набратися терпіння та користуватися іншими офіційними джерелами компанії. Зокрема, перевірити активні вимкнення за адресою можна у Вайбер-боті обленерго за посиланням. Для цього потрібно зареєструватися у боті, ввівши особовий рахунок у форматі 8 цифр, пробіл та прізвище", - пояснили енергетики.

Як повідомили в Укренерго, графіки вимкнень для населення вводяться у всіх областях України. 

"УВАГА! Сьогодні, 14 травня, з 21:00 до 24:00 Укренерго вимушене запровадити контрольовані аварійні відключення в усіх регіонах України. Причина – значний дефіцит електроенергії в системі внаслідок російських обстрілів та зростання споживання через похолодання. Завтра, 15 травня, для промислових споживачів графіки обмеження потужності будуть діяти протягом всієї доби – з 00:00 до 24:00", - йдеться у повідомленні.

Натомість у ДТЕК повідомили, що вимушені застосовувати графіки відключень без попередження через складну ситуацію в енергосистемі країни, спричинену постійними ворожими обстрілами.

"Звертаємо увагу, що під час екстрених відключень, графіки, які можуть бути спрогнозовані заздалегідь, - не діють" - йдеться в повідомленні.

 



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!