На Прикарпатті взяли під варту псевдоволонтера, який привласнив понад мільйон гривень


На Прикарпатті за клопотанням прокуратури взяли під варту псевдоволонтера, якого підозрюють у привласнені понад мільйона гривень благодійних внесків для підтримки ЗСУ

За участі прокурора Калуської  окружної прокуратури суд розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу стосовно підозрюваного у незаконному використанні благодійних пожертв під час воєнного стану ( ч.3 ст. 201-2 КК України), повідомляє пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури.

У судовому засіданні прокурор наполягала на застосуванні щодо підозрюваного запобіжного заходу  у вигляді тримання під вартою.

Ухвалою слідчого судді Калуського міськрайонного суду  від 23.09.2022 року клопотання задоволено та визначено заставу у розмірі 198 480 грн.

Нагадаємо,підозрюваний з травня по серпень 2022 року, позиціонуючи себе волонтером, через соціальну мережу збирав кошти для допомоги Збройним силам України та особам, які потребують допомоги у зв’язку з військовою агресією росії проти України. Він збирав пожертви на особисті банківські рахунки внаслідок чого  отримав від громадян понад 1 млн 171 тис. грн, які привласнив.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!