На Прикарпатті новий земельний скандал: Татарівська сільрада передала приватному товариству землю Карпатського національного природного парку


Позовні вимоги заступника Генерального прокурора України про повернення у державну власність земельної ділянки природоохоронного призначення площею 25,4 га , розташованого поряд з селом Татарів Яремчанської міської ради Івано-Франківської області , підтримані Вищим господарським судом України.

Про це повідомили в Головному управлінні представництва в суді , захисту інтересів громадян та держави при виконанні судових рішень, пише Судово-юридична газета.

Обставини справи :

Прокурорською перевіркою встановлено , що Татарівського сільською радою протягом 2001-2011 років прийнято ряд рішень про передачу приватному товариству в оренду для комерційних цілей земельних ділянок загальною площею 25,4 га та вартістю понад 10,5 млн грн. Вказана земельна ділянка знаходиться в Карпатському національному природному парку поблизу с відомим гірськолижним комплексом.

Вказана ділянка належить до земель природоохоронного призначення і розташований поза межами населених пунктів. Тому правових підстав у сільської ради щодо розпорядження землею парку не було. Крім того , землевпорядна документація щодо відведення земель розроблена всупереч вимогам законодавства.

У зв'язку з виявленими порушеннями Генеральна прокуратура України звернулася до суду з вимогами про визнання незаконним та скасування рішень сільської ради , укладеного договору оренди землі , а також її повернення з незаконного користування.

Львівським апеляційним господарським судом , а надалі також Вищим господарським судом України , позовні вимоги Генеральної прокуратури України визнані такими , що підлягають задоволенню в повному обсязі.