На Прикарпатті правоохоронці розкрили розбійний напад, де було викрадено понад 317 тисяч гривень


Рівно через три місяці після розбійного нападу на пенсіонерку в Богородчанському районі працівники карного розшуку прикарпатської міліції затримали його виконавців.

Вранці 15 серпня в Богородчанський райвідділ міліції зателефонувала жителька одного з сіл району, яка повідомила, що виявила в сусідському будинку непритомну господиню зі слідами побоїв. У село виїхала слідчо-оперативна група та бригада швидкої медичної допомоги. У потерпілої були серйозні травми голови, тому її помістили в реанімаційне відділення обласної клінічної лікарні, повідомляє АП.

Тривалий час 45-річна жінка не приходила до тями, правоохоронцям було складно дізнатися в неї про обставини злочину. І все ж оперативники вийшли на слід виконавців розбійного нападу. Учора одна група працівників управління карного розшуку УМВС в області та Богородчанського райвідділу міліції затримала в Хмельницькому 28-річного місцевого жителя, раніше судимого за вчинення грабунків і розбоїв, а інша група схопила на Волині 27-річного уродженця Надвірнянського району, теж уже судимого – за крадіжки та хуліганство.

Того ж дня Богородчанським районним судом стосовно обох чоловіків була обрана міра запобіжного заходу – тримання під вартою. Як повідомив начальник управління карного розшуку УМВС в області підполковник міліції Ігор Баб'юк, у серпні затриманим стало відомо про те, що син і донька потерпілої проживають за кордоном і висилають матері значні суми. Того дня, коли стався злочин, селянка отримала від дітей черговий переказ – вісім тисяч євро. Ввечері злочинці приїхали в село, зайшли до неї додому, жорстоко побили, забрали гроші й зникли. Під час обшуків у нападників знайдено речові докази їх причетності до розбою, триває слідство.