На що звернути увагу при виборі індукційної настільної плити


Індукційні плити стали популярними за рахунок їх характеристик та габаритів, які дозволяють розмістити варильну поверхню навіть на найменшому столі.

Існує багато моделей, які мають як переваги, так і недоліки. Щоб купити індукційну плиту настільну, варто визначитись з потребами та відповідно до них підібрати підхожий за характеристиками варіант. 

Особливості різних видів індукційних плит

Виробники індукційних плит пропонують моделі, які мають одну або дві конфорки. Всі вони мають свої особливості, які для когось є мінусом, а для когось плюсом.

Одноконфоркові

Основною перевагою одноконфоркових індукційних плит є їх компактність. Незважаючи на невеликі розміри, деякі моделі можуть мати великий перелік функцій. Основним мінусом виробів стала потреба у використанні спеціального посуду для деяких варильних поверхонь, а також необхідність вивчати посібник з експлуатації, щоб навчитись правильно користуватись такою технікою.

Двоконфоркові

Двоконфоркові індукційні плити мають більше можливостей для швидкого приготування їжі. Залежно від потужності та особливостей варильної поверхні, що складається з двох конфорок, можна за короткий проміжок часу приготувати або розігріти відразу дві страви. Це дозволяє заощадити час. Мінусом індукційних плит з двома конфорками може бути надмірне енергоспоживання.

Критерії вибору

При виборі індукційної плити важливо звернути увагу на наступні критерії::

- потужність;

- кількість конфорок;

- бренд;

- безпека та зручність використання;

- перелік функцій.

Оскільки не всі індукційні плити передбачають використання всіх типів посуду, варто звернути увагу на цей параметр при покупці. Слід враховувати, що придбання спеціального посуду для певної варильної поверхні може вимагати чималих витрат.

Безпечність індукційних плит

Для безпечного використання варильної поверхні індукційного типу передбачені функції автоматичного відключення поверхні. Це запобігає отриманню опіків, якщо з плити знімається посуд. Особливо це важливо, коли у будинку є діти. Багато моделей індукційних плит мають здатність залишатися холодними навіть у період приготування їжі, що також виключає ймовірність отримання травм.

Вибираючи індукційну плиту настільну, варто звернути увагу на критерії, від яких залежить зручність в експлуатації. Ця техніка є безпечною та дозволяє швидко приготувати їжу.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!