На Закарпатті починають видобуток солі - вистачить всій країні


У Закарпатській області планують розробляти Буштинське соляне родовище. Тут зможуть добувати до 150 тисяч тон солі на місяць.

Про це повідомив у Facebook голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

"Нарешті можемо повідомити, що на території Буштинської громади Тячівського району стартували роботи в межах інвестиційної угоди з ТОВ «КАТІОН ІНВЕСТ». Мова про кейс, котрий дозволить розробляти Буштинське соляне родовище та добувати до 150 тисяч тонн солі на місяць методом підземного вилуговування через бурові свердловини з поверхні землі", - написав посадовець.

Як відомо, через бойові дії на Донеччині зупинилося держпідприємство «Артемсіль», яке забезпечувало 100% потреби країни. Відтак, в Україні почали шукати альтернативу.  Після попередніх геологічних досліджень на Закарпатті виявили колосальний соляний пласт, котрий починається з 35 до 500 метрів.

Зараз тут розпочали інженерні роботи з будівництва під’їзної дороги, розмітки бурових майданчиків, облаштували місця для працівників та інше. Водночас закупили сучасне обладнання для глибокого промислового буріння.

За інформацією фахівців, вже через 6 місяців ми будемо мати першу добуту сіль. Родовище зможе забезпечити 100% потреби України у технічній солі, яку постачатимуть для утримання доріг у зимовий період. Зараз потреба країни в технічній солі – до 450 тисяч тонн на сезон.

"Після планового розвитку інфраструктури підприємство розпочне постачання столової солі для населення. Ми надали інвестору максимально сприятливі умови, домовилися про розгляд додаткових опцій у межах індустріального парку, котрі дозволять підприємству швидше розвиватися", - написав Віктор Микита

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!