Начштабу "Азова" подав заяву в ДБР на генерала Содоля: просить розслідувати великі втрати


Начальник штабу бригади «Азов» Національної гвардії України Богдан Кротевич подав заяву до Державного бюро розслідувань із закликом провести розслідування щодо бойового генерала.

Про це Кротевич повідомив у своєму Telegram-каналі. Військовий не називає прізвища генерала, щодо якого вимагає провести розслідування, проте зауважує, що цей генерал «убив більше українських військових, ніж будь-який російський генерал». 

За словами Кротевича, «99% військових його ненавидять за те, що він робить». 

«Ця людина починає розслідування проти командирів, які наступають і не втрачають позиції, проте проти себе він службові розслідування не ініціює», — написав Кротевич.

За його словами, вдатися до медійного розголосу його змусило розуміння, що це єдиний спосіб змінити ситуацію. Він також додав, що перед цим намагався розв’язати ситуацію внутрішньо.

«Відверто заявляю: я старався (не тільки я, це факт, але кажу за себе), казав в кабінетах, передавав інформацію всім, кому була змога. Більш того, даючи свідчення, по тих справах, щодо яких я не можу казати, я прямо заявляв про, на мою думку, “військові злочини”. Але, мабуть, більшості пох*р», — зазначив військовий.

Кротевич також зауважив, що це його особисте рішення, і всі ймовірні наслідки він повністю візьме на себе.

Прізвище генерала в Бюро не назвали, в пості Кротевича воно теж не згадується, але за даними джерел "Української правди", йдеться про командувача Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Юрія Содоля.

За даними УП, Кротевич звинувачує генерала в перевищенні службових повноважень та некомпетентному командуванні військами, що призвело до втрат великої частини території України і просить перевірити командувача на факт співпраці з ворогом. Начштабу "Азова" також висловив готовність свідчити у справі.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!