Наступного тижня можуть повернутися відключення світла - Міненерго


Україна наступного тижня може повернутися до застосування графіків відключень електроенергії через спекотну погоду і, як наслідок, зростання її споживання.

Про це повідомила заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук.

"Погода радує українців, але не можу це сказати про енергетиків. Починаючи з вихідних планується значне підвищення температури, тож ми прогнозуємо значний ріст споживання електроенергії. Те, що ми спостерігатимемо наступного тижня, може призвести до того, що енергетикам доведеться застосовувати графіки відключень. Однак ми будемо робити все, щоб ці графіки були максимально комфортними для споживачів", - сказала вона в ефірі телемарафону "Єдині новини" у п'ятницю.

Заступниця міністра нагадала, що на енергетичних об'єктах по всій країні триває ремонтна кампанія і відновлення обладнання, пошкодженого внаслідок ворожих атак, і закликала споживачів економно користуватися електроенергією в період сильної спеки.

"По можливості просимо не використовувати кондиціонери, особливо у пікові години. Також просимо бізнес використовувати імпорт електроенергії. Адже для підприємств, які імпортують понад 80% елетроенергії не передбачені графіки відключень", - наголосила заступниця міністра.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!