Не дожив два місяці. На фронті загинув Герой з Рогатинщини


За два місяці до завершення служби загинув захисник з Рогатинської громади Дмитро Осташук.

Дмитро Осташук з Добринова важко переживав втрату своїх хлопців, особливо молодих. За них завжди говорив з трепетом й постійно називав «мої діти». Бо й справді, більшість із воїнів за віком, як діти, тому по-батьківськи хотів, щоб були в безпеці.

Останній раз, коли навідувався на Рогатинщину, власне доводилось проводив в останню дорогу одного із них. А 25 серпня не стало й самого Захисника.

Чорна звістка про втрату рідної людини надійшла в сім’ю ОСТАШУКІВ у п’ятницю. З нею страшне усвідомлення, що в Запорізькому напрямку війна забрала життя чудового дідуся, батька, чоловіка і брата – ДМИТРА ВАСИЛЬОВИЧА ОСТАШУКА.

Як згадують сусіди, Воїн був неймовірною людиною. Чуйний, безвідмовний, добряк за характером, хороший сім’янин.

Захисник народився 5 листопада 1963 року у с.Зелена Надвірнянського району. Після закінчення дев’ятирічної школи в рідному селі продовжив навчання в лісотехнічному технікумі м.Хуст, а далі – проходив службу в армії …

У 1987 році Дмитро Осташук створює сім’ю, разом з дружиною виховують двох дітей – синочка Олександра та донечку Олечку. Водночас в 1987-1990 майбутній Герой здобуває освіту у Харківському воєнному училищі ракетних військ.

У 1990 році розпочинається нова сторінка у житті родини Осташуків, вони переїжджають на Рогатинщину, у затишне село Добринів. Близько 18 років ДМИТРО ОСТАШУК працює майстром лісу у Пуківському лісництві, згодом - на будівництві в Івано-Франківську.

Історія боротьби ДМИТРА ОСТАШУК за Україну розпочалась в березня 2022-го. Захисник добровільно пішов захищати рідну державу. Під час служби виконував обов’язки штаб-сержанта. За плечима Воїна бойові завдання на території Дніпропетровської і Запорізької областей. І раптом зв'язок обірвався… Трагічний дзвінок із фронту надійшов після Дня Незалежності, 25 серпня: «ДМИТРО ОСТАШУК загинув під час виконання бойового завдання». Загинув за два місяці до завершення своєї служби…

Без найріднішої людини залишились дружина, син, донька, онуки Тетянка, Владиславчик, Артурчик, сестра Галина, брати Іван та Василь.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!