Не може забути "запах війни": захисник Роман Золотарьов лікується на Прикарпатті


Він бачив фосфор, який спалює все живе. Був під цілодобовими обстрілами. Втратив ногу і не може забути “запах війни” – історію Романа Золотарьова розповіли на сторінці МОЗ.

На початку травня в результаті вибуху воїн втратив ногу й отримав контузію, розрив барабанних перетинок обидвох вух та опіки очей, діляться у Міністерстві охорони здоров'я України.

Спершу бійця евакуювали в Часів Яр, потім у Дружківку, відтак Новомосковськ, а далі – евакуаційним поїздом до Івано-Франківщини.

Чоловік каже, що на їхній ділянці фронту обстріли були цілодобово і, що це була страшна напруга.

"Там і фосфор сипався зверху. Товариш по учебці попав під цей фосфор, розказував, що то таке. На тебе падає і горить, і нічим не погасиш. Хіба що одірвати зі шкірою і викинути цей шматок. То страшне. Тим більше, що фосфорні бомби заборонені конвенцією, але вони їх використовують. Страшно бачити, як фосфор розсипається і навкруги все горить".

Нещодавно бійцю прооперували праве вухо. Операція на лівому вусі запланована на грудень. Її робитимуть неподалік від рідного дому, де Романа чекають дружина і син, батьки і брат. Роман неохоче розповідає про досвід війни та зізнається, що єдина річ, яка його не полишає з фронту – це запах. Переконаний, що з часом це пройде, бо час лікує. Так само, як з часом минули страшні сновидіння, від яких він прокидався по кілька разів за ніч.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!