Незаконні рубки дубів на мільйони гривень – підозрюють жителя Прикарпаття


За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру місцевому жителю за фактом незаконних порубок дерев, що спричинили збитки на 535 тис. грн (ч. 4 ст. 246 КК України).

За даними слідства, у квітні 2022 року підозрюваний разом з іншими особами здійснили незаконну порубку особливо цінної деревини в Поляницькому лісництві ДП «Болехівське лісове господарство».

Вони самовільно зрізали 34 дуби, розпиляли та реалізували частину деревини, а решту – зберігали за місцем проживання підозрюваного.

Чоловік здійснює підприємницьку діяльність у сфері торгівлі деревиною та будівельними матеріалами, тому був добре обізнаний про види дерев та порядок видачі спеціальних дозволів на використання лісових ресурсів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП в Івано-Франківській області.

Нагадаємо, у січні 2023 року йому повідомили про підозру у незаконних порубках дубів на 1,5 млн грн у Долинському спеціалізованому агролісгоспі. Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні прокурори передали до суду.

Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!