Новообрані депутати та міський голова присягнули громаді Івано-Франківської ОТГ


Сьогодні, 26 листопада розпочалася перша сесія Івано-Франківської міської ради восьмого скликання.

Спочатку голова міської територіальної комісії Петрик зачитав результати виборів. До нової ради були обраними 42 депутати. Це 28 депутатів від ВО "Свобода", 10 - від "Європейської солідарності", чотири - від ВО "Батьківщина". Також ТВК оголосила результати обрання міського голови, де перемогу здобув свободівець Руслан Марцінків. 

Після того, найстарший депутат, а це 61-річний представник "Батьківщини", Стефан Магас зачитав присягу депутата, яку повторили й інші народні обранці. 

Також присягу громаді та народові України склав і міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, тримаючи руку на Конституції України, статуту України та Святому Євангелію. 

"Сьогодні вдруге присягаю перед громадою Івано-Франківська. Тепер вона стала більша, тож зросла й відповідальність. Дякую всім, хто підтримав мене та мою команду. Дякую тим людям, з ким разом працювали у минулій каденції. Разом нам вдалося зробити дуже багато. Івано-Франківськ виріс, росте та продовжується змінюватися. Ми разом має працювати над тим, аби зробити його містом нашої мрії. Містом, де хочеться жити, працювати, народжувати та виховувати дітей. Сьогодні розпочинаємо нову сторінку у цій історії. Давайте робити все, аби наше місто змінювалося на краще", - звернувся міський голова у вітальній промові. 

Опісля Руслан Марцінків вручив новообраним депутатам посвідчень та нагрудних знаків депутата. 

Також представники духовенства поблагословили міського голову та депутатів на добру роботу. 

На першому засідання депутати планують оголосити про створення фракції, обрати секретаря міської ради та затвердили нових заступників міського голови.  Щодо обрання старост, то міський голова повідомив, що це питання поки відклали. 

"Треба час для консультацій з громадами. Новообраний заступник міського голови Віталій Федорів проведе публічні консультації в кожному селі Майже в кожному селі є по 2-3 кандидати. Роботи вистачить всім!", - зауважив Марцінків.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!