Новорічна мода-2016: яскравим жінкам - смокінг і туфлі-лодочки, чоловікам - приталений костюм з метеликом


Яке вбрання вибрати на свято, розповіла імідж-дизайнер Олеся Беньо.

Сережки-люстри і сукня-бюстьє

Новий рік вже стукає в двері, а ви досі сумніваєтеся, що ж одягнути під ялинку? Зробити правильний вибір допоможуть поради імідж-дизайнера Олесі Беньо.

"Існує декілька секретів, як не помилитися у виборі вбрання і виглядати в ньому ефектно. По-перше, все-таки не варто відкладати покупку сукні на останній момент - слід готуватися заздалегідь і продумувати новорічний образ. Також важливо, чи є дрес-код і де буде проходити захід: у ресторані, кафе, на виїзді або курорті, чи це просто зустріч з друзями. І, звичайно, підбирати сукню слід з врахуванням переваг і недоліків фігури і свого кольоротипу",- розповідає імідж-дизайнер Олеся Беньо.  

Якщо на святі є дрес-код, плаття обов`язково повинно бути довгим - до підлоги. Якщо святкуватимете на коктейльній вечірці, вибір ширший.

- Сукня має розкривати індивідуальність господині, підкреслювати її фігуру та зовнішність, а якщо є недоліки - приховувати їх, - продовжує Олеся Беньо. - Звертайте увагу на фасон, довжину, виріз і розрізи, якщо вони є. Яскравим жінкам, які бажають виділятися в натовпі, можу порадити одягнути чоловічий смокінг або комбінезон, але такий одяг обов`язково повинен бути зшитим з красивих і дорогих тканин. Дамам з короткою стрижкою таке вбрання не рекомендую - загубиться їх жіночність. Повинен бути контраст жіночності на тлі чоловічого костюма, варто зробити ефектний макіяж і красиву зачіску.

Вечірній образ Олеся Беньо радить завжди міряти з каблуком, який допоможе правильно себе оцінити. Каблук коригує фігуру в кращу сторону, робить жінку стрункішою і привабливішою.

- Невід`ємна частина новорічного образу - це аксесуари, - говорить імідж-дизайнер. - Підійде невелика елегантна сумочка, наприклад, клатч. Важливо зробити правильний акцент образу. Приміром, з цим «на відмінно» впораються сережки-люстри, які пасуватимуть до сукні-бюстьє з відкритим верхом. Красиві довгі пальці можна підкреслити оригінальними перснями, зап`ястя і руки - цікавими браслетами, осину талію - оригінальним ременем. Якщо у вас гарна шия, можна вдягнути модні сьогодні прикраси - чокери, вони прилягають до шиї і підкреслюють її красу.

В тренді «срібло» та «золото»

Крім модних шовку, атласу і оксамиту слід звернути увагу на блискучі тканини, наприклад, люрекс, і не забувати про паєтки, які також в тренді.

- Оскільки наступає рік Вогняної мавпи, раджу вибрати червоний колір вбрання, - зазначає Олеся Беньо. - Вітаються всі винні відтінки, дуже популярний сьогодні колір марсала, морської хвилі, синьо-зелені відтінки, «срібний» і «золотий» одяг. Срібло - це головний тренд на сьогодні, «золоте» вбрання також актуальне. Яскравим жінкам, які бажають вирізнятися, можу порадити помаранчевий, кораловий або жовтий кольори.

Дамам з пишними формами імідж-дизайнер рекомендує вибирати плаття не коротше, ніж до середини коліна або трохи нижче, не надто прилягаюче, з завищеною талією. Якщо помітний животик, слід вибрати вбрання зі складками і драпіровками, які допоможуть приховати зайву вагу.

- У струнких вибір ширший, такі жінки можуть дозволити собі одягнути майже будь-яку сукню, - говорить Олеся Беньо. - Проте їм також варто враховувати особливості фігури. Приміром, візуально збільшити маленький бюст допоможуть ті ж драпірування, рюші або волани у верхній частині вбрання.

Якщо вибирати святковий одяг, враховуючи свій кольоротип, то власницям теплої зовнішності слід звертати увагу на ніжні відтінки холодних тонів. І, навпаки, яскравим брюнеткам пасуватимуть сукні контрастних насичених відтінків, наприклад, червоних або синіх.

- Також хочу зазначити, що є сукні, які можна носити незалежно від того, в тренді вони чи ні, - зазначає Олеся Беньо. - Є вбрання, яке ніколи не вийде з моди. Наприклад, маленьке чорне плаття буде актуальним завжди, як говорила Коко Шанель, це класика. Також не вийдуть з моди сукні кольорів срібла і золота, ще довго будуть актуальними синій, бірюзовий і червоний кольори. Такі плаття можна носити не один сезон.

Взуття, звичайно ж, треба підбирати під сукню. Дамам, які хочуть виглядати більш жіночно, Олеся Беньо радить вдягнути класичні туфлі-лодочки кольору нут, які підійдуть до будь-якого вбрання.

- Також хороший варіант - туфлі з мисом, в яких визирають пальчики, - продовжує імідж-дизайнер. - Каблук - який зручно і який носите, але не менше 5 см, краще вищий. Чим вищий каблук – тим більше стрункою і жіночною ви виглядаєте.

Чоловікам перед вибором одягу також слід визначитися, під який захід він потрібен. У ресторані відмінно виглядатиме костюм-смокінг з метеликом, або костюм-трійка.

- Метелики зараз в тренді, можна вибирати різні забарвлення або з принтами, експериментувати, - говорить Олеся Беньо. - Силует - приталений, зі звуженими брюками.

Кольори слід вибирати також з врахуванням свого кольоротипу. Брюнетам рекомендовані контрастні насичені відтінки, наприклад, яскраві сині або темно-сині, чорні, блондинам - сірі відтінки, графіт або мокрий асфальт, сині і блакитні.

Скориставшись цими порадами, ви завоюєте захоплені погляди на будь-якій вечірці і станете королевою та королем балу.