Обікрав ЗСУ на мільйон гривень: Жителя Калуша затримали за псевдо-волонтерство


Під виглядом допомоги у придбанні автомобілів та техніки для потреб ЗСУ чоловік привласнював гроші громадян. Серед потерпілих є військові. Чоловіку оголосили підозру, за скоєне йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Протиправну діяльність викрили працівники відділу протидії кіберзлочинам у Івано-Франківській області спільно зі слідчими Калуського районного відділу поліції. Про це "Бліц-Інфо" розповіли у пресслужбі прикарпатської поліції. 

27-річний житель Калуша у соцмережі розміщував оголошення про збір грошей на потреби ЗСУ, а також про допомогу волонтерам у придбанні потрібних їм товарів. Чоловік пропонував автомобілі, дрони та іншу військову техніку та амуніцію. Фігурант отримував переплату на банківські картки, однак взятих на себе обов’язків не виконував.

За попередніми даними, у такий спосіб зловмисник ошукав понад 20 громадян, зокрема і військових, котрі наразі перебувають на фронті. Сума збитків сягає 1,2 мільйона гривень.

Правоохоронці провели обшук в оселі фігуранта та вилучили мобільні телефони, SIM-карти та банківські карти, які використовувалися у протиправній діяльності.

Наразі правоохоронці встановлюють остаточну кількість потерпілих та суму завданих збитків.

Фігуранту повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 201-2 (Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує до семи років позбавлення волі.

До проведення оперативних дій також були залучені співробітники Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області. Процесуальне керівництво здійснює Калуська окружна прокуратура.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!