Один із керівників франківської митниці вимагав хабарі з імпортерів. Його затримали на гарячому


СБУ та ДБР затримали одного з головних митників Прикарпаття, який вимагав хабарі з імпортерів.

Про це повідомили у прикарпатському управлінні СБУ.

"За даними слідства, чиновник організував злочинний механізм одержання грошей від представників компаній-імпортерів. В обмін на хабарі посадовець «гарантував» підприємцям не створювати штучні перешкоди під час митного оформлення їхніх товарів. Для реалізації «схеми» фігурант залучив декількох митних брокерів з Івано-Франківської та Закарпатської митниць. Один з них був залучений до оборудки як посередник для передачі хабарів від підприємців. Співробітники СБУ задокументували 4 факти отримання фігурантами неправомірної вигоди. Після цього правоохоронці затримали організатора злочину та посередника на гарячому, під час одержання нового "траншу", - зазначається у повідомленні.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення обом затриманим про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Чоловікам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна. Тривають обшуки за місцями роботи та проживання фігурантів. Встановлюють всі обставини злочину та всіх причетних.

 

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!