Одна з франківських лікарень буде проводити операції з трансплантації органів


Трансплантація в законі! Операції з пересадки органів практикуватимуть і в Івано-Франківську.

КНП ЦМКЛ "Івано-Франківська центральна міська клінічна лікарня" – одна з медзакладів Прикарпаття, що отримала ліцензію на трансплантологію. І готова проводити такі оперативні втручання. Вже є і пацієнти, і донори, пише Бліц-Інфо.

Щоправда, на заваді став COVID-19. Яка ситуація із захворюваністю на коронавірус, питання вакцинації та коли очікувати пересадку нирок – про все це у розмові з головним лікарем ЦМКЛ Тарасом Масляком на каналі 402.

"Ми отримали ліцензію на трансплантологію. Ми до цього довго йшли, адже для цього потрібно мати відповідну базу, спеціалістів, хірургічну службу на дуже високому рівні. База в нас вже майже готова. зараз проводимо роботу з лікарями ,які вже пройшли відповідні курси. В нас є домовленість з інститутом трансплантології в Чикаго (США) що четверо наших лікарів по три місяці будуть у них переймати досвід. Ми б давно вже почали ці операції, але лікарня потрапила в першу хвилю ковіду і довелося відкласти. Якщо захворюваність по ковіду спаде, ми зможемо розпочати операції з трансплантації. В нас вже є кілька молодих людей, які чекають на трансплантацію нирки", - каже Тарас Масляк. 

Більше у відео за посиланням

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!