Олег Тягнибок навчався в єврейській спецшколі


Голова української неонацистської партії ВО «Свобода» Олег Тягнибок отримав середню освіту в одному із спеціалізованих навчальних закладів міста Львова , яке сам він називає «єврейської спецшколою».

Про це Тягнибок особисто повідомляв на Форумі офіційного сайту ВО «Свобода», повідомляє UAINFO.
 
Станом на 14 червня 2011 повідомлення видалено , однак збереглася його копія .
 
Скріншот призводить alitet67 з Чернівців.
 
3 серпня 2007 у відповідь на прохання повідомити про своє ставлення до Адольфа Гітлера , як до « борцеві за арійську расу » Тягнибок заявив наступне:
 
«Ставлення до Гітлера негативне , тому що він зробив Голокост ... І взагалі якщо надалі будеш писати до мене німецькою мовою , то пам'ятай , що я закінчив єврейську спецшколу і не переношу цього ».

Після цього гілку обговорення про Адольфа Гітлера у спішному порядку видалили з форуму «Свободи».

У своїй біографії Тягнибок повідомляє, що закінчив середню школу в 1985 році. Ніяких подробиць (номер школи, рівень акредитації, адреса навчального закладу) не наводиться.

На той час серед радянської номенклатури, до представників якої ставилися батьки Тягнибок (батько - лікар збірної СРСР з боксу , мати - завідувачка аптекою ) , було популярне віддавати дітей до школи з певним освітнім профілем. У більшості з них навчалися діти з національних меншин.

Раніше користувачі ЖЖ повідомляли про те, що прізвище бабусі ( по матері) Олега Тягнибока була Фротман.
 
Прізвище Фротман широко поширена серед українських євреїв.
 
Відзначимо , що останнім часом серед керівництва ВО « Свобода » намітився принциповий ідеологічний розкол навколо теми антисемітизму і , як наслідок , можливості потрапляння партії до Верховної Ради за результатами чергових парламентських виборів 2012 року.
 
Для використання в інтересах Адміністрації президента Віктора Януковича та керівництва Російської Федерації партійні куратори з колишнього 5- го Управління КДБ Української РСР , а нині СБ України на чолі з генералом Володимиром Радченком наполягають на тому щоб проект продовжував носити маргінальний позапарламентський характер. Для цього від ВО «Свобода» вимагають посилення відверто екстремістської риторики і фактичного повернення до програмних цінностям Соціал - національної партії України ( СНПУ ), як до 2004 офіційно називалася ВО «Свобода».
 
За даними (корп. блог) , якщо Тягнибок не відмовиться від парламентських амбіцій його готовий змінити найближчий внутрішньопартійний конкурент Юрій Михальчишин , організатор трапилися 9 травня 2011 масових заворушень у Львові .
 
Михальчишин відкрито критикує Тягнибока за недостатній радикалізм і відхід від принципів соціал - націоналізму.
 
Напередодні Львівського побоїща 6 травня 2011 Михальчишин закликав своїх прихильників переймати досвід терористичної боротьби палестинців з ХАМАС , а також назвав Голокост «світлим періодом історії Європи».
 
У перетворення радикальної політсили правого спрямування в помірну націонал -демократичну партію зацікавлені найбільші інвестори ВО «Свобода» на чолі з головою Європейського єврейського конгресу, ізраїльським мультимільярдером Ігорем Коломойським.