Опозиція вимагає арешту Клюєва, бо "небезпечний"


Президент має негайно ухвалити рішення про відсторонення секретаря РНБО Андрія Клюєва від посади, його допит, затримання і арешт через суд, оскільки саме Клюєв віддавав накази розігнати Майдан і застосовувати силу проти мирних активістів.

Як повідомили у прес-службі УДАРу, про це заявили нардепи Віктор Чумак та Анатолій Гриценко в ході брифінгу.

Як зазначив Чумак, існує загроза фальсифікацій і знищення протоколів допитів Олександра Попова, Володимира Сівковича і Валерія Коряка.

"Саме тому копії документів, які вдалося отримати народним депутатам з власних джерел,  розповсюдили серед ЗМІ", - пояснив він.

"Ми вважаємо, що сьогодні особам, які притягнуті до відповідальності, а саме генералу Коряку, його заступнику і голові КМДА Попову загрожує велика небезпека. Ми пам’ятаємо випадок з міністром Кравченком. Тому вимагаємо від Генпрокуратури, від МВС, від СБУ забезпечити цілодобову охорону цих людей", - наголосив Чумак.

З протоколів випливає, як підкреслили депутати, що керував особами, які зараз дають свідчення, секретар РНБО Андрій Клюєв.

"Це саме та людина, яка планувала і реалізовувала через спецпідрозділи МВС і знищення Майдану зі звірячим побиттям студентів, і подальші атаки на Майдан. Самі представники влади в своїх свідченнях у прокуратурі, в тому числі Попов і Коряк, вказують безпосередньо на роль Клюєва", - додали нардепи.

"Чому зараз вкрай важливо заарештувати Клюєва? Тому що ця людина керує апаратом РНБО, тобто він уповноважений президентом для координації дій всіх силових структур. І якщо його не відсторонити, він впливатиме на людей, які даватимуть свідчення", - заявив Гриценко.

Українська правда