Орендодавець фірми допоміг їй виграти 9-мільйонний тендер в Коломиї


Коломийська міська рада на Прикарпатті підписала договір з ТОВ «ВГР Сервіс» на зведення дитячого будинку за 9,6 млн грн.

Йдеться про будівництво малого групового будинку на вул. Маковея в місті Коломия Івано-Франківської області. Це буде перша будівля такого типу в Коломийській громаді, яка замінить інтернат. В наближених до сімейних умов тут зможуть проживати діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Будинок розрахований на десятьох дітей віком від трьох до 18 років, пишуть Наші гроші. Львів.

Його збудують до кінця 2022 року. Окрім загальнобудівельних робіт, підрядник облаштує також простір біля будинку, зокрема обгородить територію, встановить тренажери. Саму ж будівлю зведуть, враховуючи інклюзивні вимоги для дітей з інвалідністю.

Сумнівна конкуренція

Єдиним конкурентом фірми «ВГР Сервіс» на торгах був підприємець Василь Мензатюк. Під час аукціону учасники не змагалися між собою, однак ціна переможця була на 15 тис. грн дешевшою.

Але в будь-якому випадку Василь Мензатюк не мав шансів виграти. Він подав на торги лише декілька документів, зокрема довідку про працівників та наявність обладнання. Свої документи обидва учасники завантажили в один день пізно ввечері з різницею в 20 хвилин. При цьому, як вбачається з довідок, Василь Мензатюк здає в оренду техніку для компанії «ВГР Сервіс», наприклад автокран, самохідний дорожній каток та самоскиди.

Сам Василь Мензатюк зареєстрований як підприємець 2018 року в Коломиї. За даними проєкту Clarity, він вперше з моменту реєстрації своєї діяльності взяв участь у такій великій закупівлі. До цього часу він лише уклав прямих договорів на 136 тис. грн, в основному на постачання щебеню та піску.

Про підрядника

Коломийська фірма «ВГР Сервіс» зареєстрована ще 1995 року. З серпня цього року власницею компанії стала Ірина Гануляк – дружина ексзаступника начальника слідчого управління Нацполіції у Івано-Франківській області Едуарда Гануляка.

Їй також належить частина виробничо-торгової фірми «Автосервіс» та МПП «Велес». Остання компанія спеціалізується на ресторанній діяльності, за адресою її реєстрації розташований готель «Велес» в Коломиї.

Поточна угода – найбільша для підприємства «ВГР Сервіс» протягом 2020-2021 років. Без цього договору протягом останніх двох років отримала держзамовлень на майже 200 тис. грн.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!