Панічні атаки: поняття, причини та методи усунення


Панічна атака – короткочасний епізод сильного занепокоєння, що викликає відчуття страху на фізичному рівні. З'являється прискорене серцебиття, запаморочення та задишка. Панічні атаки виникають без причини чи цьому передують певні події, стреси та інші потрясіння. Ця недуга зустрічається у 35% людей.

Ігнорування панічних атак може призвести до серйозних наслідків, тому при першому виявленні проблеми слід звернутися до лікаря. Можливо, він випише якісь ліки та офіційний сайт сервісу Likie.ua дозволить за лічені хвилини купити те, що потрібно. Є можливість порівнювати препарати в різних аптеках та знайти найдешевший варіант із доставкою по Україні.

Причини панічних атак

Серед основних факторів, що провокують панічні атаки, можна виділити кілька ключових моментів:

хронічний стрес (стресові хімічні речовини виробляються у великих кількостях, що змушує організм переживати панічні атаки);

інтенсивна фізична праця (після занять спортом чи фізичної активності в деяких людей створюється паніка);

вживання кофеїну (особливо у великих кількостях, адже кава є сильним стимулятором);

зміна обстановки (сильно задушливе чи спекотне місце, неприємний запах та багато іншого).

Панічні атаки можуть бути спонтанними чи незапланованими, а також очікуваними та ситуаційними, коли на людину впливає якийсь тригер.

Симптоми та ознаки

Серед симптоматики можна виділити кілька моментів:

відчуття страху;

відчуття небезпеки;

озноб;

задишка;

пітливість;

трясіння та тремтіння;

відчуття нереальності.

Одночасно з цим людина не може розслабитися, вона розсіяна, не сконцентрована, постійно чекає на небезпеку і в цілому відчуває сильну внутрішню напругу.

Як впоратися з панічною атакою?

Потрібно пам'ятати, що це пройде і чергова атака ніяк не зашкодить фізичному здоров'ю і нічого страшного не станеться. Потрібно глибоко дихати і на кожному подиху концентруватися. Не зайвим буде прогулятися та зробити легку зарядку. Якщо раніше була консультація у психолога, і він дав свої рекомендації, то треба їм наслідувати, включаючи прийом препаратів та заспокійливих. 

Необхідно вивчити свої тригери та працювати з ними. Можливо, панічним атакам передували якісь події, що й спричинило певні проблеми. Людина може користуватися прийомами медитації та іншими інструментами разом із вправами. Все це загалом дозволить попередити атаку та зберегти своє фізичне і психологічне здоров'я повною мірою.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!