Переможець аукціону відмовився платити за франківський котельно-зварювальний завод, бо помилився комою


У ПП “Вестхім”, яке перемогло в аукціоні з приватизації Івано-Франківського котельно-зварювального заводу, пояснили, що за лот запропонували 2,6 млрд грн, бо помилися комою.

Про це стверджує видання Курс.

Нагадаємо, 26 вересня відбулися онлайн-торги з продажу Державного підприємства "Івано-Франківський котельно-зварювальний завод". Фінальна ціна за завод в Івано-Франківську склала 2 597 407 443 гривні. Участь у торгах брали 13 учасників. Найбільшу ціну запропонувало приватне підприємство "Вестхім", яке зареєстроване у Микитинцях. Уповноважена особа ПП - Наталія Пукіш. Кінцевий бенефіціар - Богдан Пукіш.

Видання зазначає, що директорка підприємства Наталія Пукіш подала заяву до Фонду держмайна, в якій розповіла, що під час аукціону була оголошена повітряна тривога, і вона у сумі помилилася з комою “через хвилювання щодо можливих повторних прильотів”. Мовляв, вранці у день проведення аукціону біля заводу були влучання.

Пукіш заявляє, що вважає аукціон недійсним і має намір брати участь у повторних торгах. Однак законодавство не дозволяє переможцю аукціону, який відмовився від підписання договору, ще раз змагатися за лот. Для участі у торгах ПП “Вестхім” сплатило понад 4 млн грн – 20% від початкової вартості лота. Окрім того, підприємство має доплатити 27 млн грн, щоб покрити винагороду оператору за участь в електронних торгах. Після підмови “Вестхіму” перемогу отримує учасник з другою за розміром ставкою – ТОВ “Стройуком”, яке запропонувало викупити завод за 320,205 млн грн.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!