Підприємиця з Франківська заплатить 750 тисяч штрафу за неоформлених працівників


У вересні 2019 року під час інспекції в Івано-Франківську інспектор праці виявив, що підприємець приховала прийом на роботу шести працівників, оформивши цивільно-правові договори.

Відтак, інспектор управління Держпраці в Івано-Франківській області виніс постанову про накладення штрафу в 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати, а саме 751 140 гривень. Про це Бліц-Інфо повідомили в управлінні Держпраці. 

Не погодившись із таким рішенням, підприємець оскаржила постанову про накладення штрафу до суду. У лютому Івано-Франківський окружний адміністративний суд задоволив позов фізичної особи – підприємця та скасував постанову про накладення штрафу.

Не погодившись з цим рішенням, управління Держпраці в Івано-Франківській області подало апеляційну скаргу на рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду до Восьмого апеляційного адміністративного суду. Суд скасував рішення адмінсуду та задовольнив апеляційну скаргу Держпраці. Тож після року судової тяганини підприємиці таки доведеться сплатити штраф. 

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!