Підтвердили загибель морпіха Віктора Архитка з Прикарпаття, який обороняв Маріуполь


У п'ятницю, 8 березня, у Рогатин прибуде кортеж з тілом Віктора Архитка, який загинув у Маріуполі 12 квітня 2022 року. Загибель бійця підтвердили через два роки.

Про це повідомили у Рогатинській міськраді.

Кортеж з тілом полеглого прибуде у Рогатин 8 березня о 12:00. Колона з тілом рухатиметься зі сторони Івано-Франківська. На головній площі міста відбудеться поминальна панахида та церемонія прощання.

Згодом траурна колона вирушить до села  Верхня Липиця. Парастас за загиблим воїном відслужать відразу після прибуття кортежу у рідне село. Чин похорону відбудеться у суботу, 9 березня, о 13:00.

Віктор Архитко народився 2 грудня 1976 в Ланівцях Тернопільської області.  У 1980 разом з  батьками переїхав в Рогатин. Після закінчення місцевої школи, навчався у технікумі залізничного транспорту. Пройшов строкову службу. Далі працював на залізниці.

У 2016 Віктор став до лав ЗСУ - підписав контракт. Обирав морську піхоту.  Захищав Маріуполь, де отримав перелом ключиці та кульові поранення в ноги. Пройшов довготривале лікування.  У 2020 знову пішов на службу.

24 лютого 2022 зустрів повномасштабне вторгнення у Маріуполі. Був головним сержантом - командиром гармати у самохідній артилерійській батареї. Віктор Архитко загинув 12 квітня 2022 року у Маріуполі. Смерть воїна підтвердили лише 1 березня 2024.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!