Півсотні потерпілих та понад 50 мільйонів збитків: Поліція повідомила про підозру франківським забудовникам


Власник та директор однієї із франківських будівельних компаній шахрайським способом привласнили понад 50 мільйонів гривень. Це кошти, які мешканці інвестували в будівництво житла.

Афера тривала упродовж 2018-2021 років. За джерелами Бліц-Інфо, йдеться про власника "M Group Development" Івана Мельника та директора компанії Василя Печіля.

Щоб зловити "на гачок" більше інвесторів, забудовники пропонували низьку вартість житла, різноманітні акції, знижки та навіть подарунки при стовідсотковій оплаті вартості нерухомості. Опісля укладали договори купівлі-продажу житла. Втім відсвяткувати новосілля у своїх квартирах люди не могли, оскільки під різними приводами, будинки ніяк не здавали в експлуатацію.

Наразі будівництво комплексу житлових будинків не проводиться взагалі, а оплачені квартири люди так і не отримали.

"Слідчі обласної поліції довели причетність шахраїв до вчинення понад 60 фактів таких шахрайських дій. Також поліцейські з’ясували, що недобросовісні підприємці отримали від громадян-інвесторів лише одного з об’єктів щонайменше 50 мільйонів гривень. А таких об'єктів в Івано-Франківську декілька. Гроші аферисти використали на власний розсуд",- кажуть в пресслужбі обласної поліції.

Власнику та директору будівельної фірми повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених за ч. 3, 4 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України та оголосили їх у міжнародний розшук.

Наразі правоохоронці встановлюють інших потерпілих від шахрайських дій та суму збитків. Слідство триває.

Додамо, раніше ми писали, що Управління карного розшуку УМВС в Івано-Франківської області оголосило у розшук франківського забудовника, засновника будівельної компанії "M Group Development" Івана Мельника. Інформація про це з'явилася на сайті Міністерства внутрішніх справ. Зазначається, що Мельник переховується від органів досудового розслідування. Дата зникнення - 25 вересня 2023.

Крім того, розшукується і директор компанії Василь Печіль.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!