«Подруга просить у борг»: одеситка на Прикарпатті стала жертвою аферистів


Днями до поліції Івано-Франківська звернулась мешканка Одеси. Зі слів жінки, їй у месенджері надійшло повідомлення від знайомої про те, що подрузі терміново потрібна допомога, а саме гроші.

Заявниця перерахувала на вказаний рахунок майже 8 тисяч гривень. Через деякий час потерпіла зателефонувала жінці та з’ясувала, що акаунт в соціальній мережі подруги зламали шахраї та від її імені розіслали повідомлення з проханням про фінансову допомогу.

Поліція нагадує:

- найперше, що варто зробити, це перетелефонувати другу. За номером, який ви точно знаєте, а не за тим, що вказаний на сторінці в соцмережах. Бо якщо шахрай зламав сторінку, то міг змінити номер телефону в профілях соцмереж;

- запитайте друга те, що можете знати тільки ви. Таке питання одразу викриє шахрая;

- також варто написати спільним друзям у соцмережах і спитати їх, чи не отримували вони подібних повідомлень від друга;

- шахраї, як правило, одночасно роблять розсилку на всіх підписників зламаної сторінки.

Щоб убезпечити від шахраїв свої сторінки у соціальних мережах, слід встановити складні паролі для кожного облікового запису, а також обов’язково налаштувати двофакторну автентифікацію.

Якщо вам надходять підозрілі дзвінки чи повідомлення від невідомих осіб -телефонуйте «102»! Будьте пильними та не дайте шахраям жодного шансу вас ошукати!

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!