Поліція затримала банду, які грабувала галичан за допомогою очних крапель


Тернопільські поліцейські затримали банду грабіжників, які підмішували жертвам в алкоголь очні каплі. Зловмисники діяли на території Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської областей.

Про це 5 листопада під час брифінгу повідомив керівник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол. Зловмисники використовували медичний препарат та грабували людей. 

Учасники злочинної групи знайомились з громадянами у розважальних закладах, на залізничних вокзалах чи автостанціях та, увійшовши в довіру, пропонували їм випити алкоголь. Вони непомітно підсипали у напій потерпілих сильнодіючий лікарський препарат, від якого ті втрачали пам'ять на кілька годин.

«Діяльність групи оперативники розпочали документувати з квітня цього року», - розповів Олександр Богомол.- До її складу входили вісім чоловіків віком від 20 до 30 років. Жертви – молоді люди. Вони нічого не пам’ятали по пів доби, часто втрачали свідомість і лише згодом виявлялося, що в них зникли всі цінні речі, документи та кошти».

Зловмисників затримали 4 листопада під час спецоперації, яка відбулася на території трьох областей під процесуальним керівництвом прокуратури області. П’ятьом підозрюваним вже обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Розпочато кримінальне провадження передбачене частиною 2 ст. 187 (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб) КК України. Зловмисникам загрожує до десяти років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!