Половина енергетичної системи України пошкоджена російськими ударами, - Кулеба


Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що внаслідок весняних російських обстрілів пошкоджень зазнала приблизно половина енергетичної системи України.

Про це він сказав в інтерв’ю Foreign Policy, повідомляє Громадське.

«Справжнім лихом цієї війни є російські балістичні ракети. Останнім часом вони переважно використовувалися для руйнування нашої енергетичної системи»
, — зазначив він.

Кулеба висловив думку, що якби будь-яка інша країна зазнала руйнувань енергетики такого масштабу, «вона б виглядала набагато, набагато гірше, ніж Україна». За словами міністра, «ми тримаємося, тому що багато чому навчилися, ми витривалі й ми знаємо, що стоїть на кону».

«Але просто для розуміння: половина нашої енергетичної системи пошкоджена, і за таких умов ми все ще повинні керувати країною, вести воєнні дії та згуртовувати підтримку всього світу», — підкреслив Кулеба.

Міністр наголосив, що, з-поміж іншого, Україні потрібні системи протиповітряної оборони та системи перехоплення ракет, щоб зупинити прильоти російських ракет — «буквально на голови українців і на нашу енергетичну інфраструктуру».

Кулеба закликав союзників розробляти стратегії, шукаючи проблеми на своєму боці, а не на боці України, оскільки покласти всю відповідальність на плечі України — «означає свідомо відмовитися від відповідальності».

«Але кожна російська ракета, яка влучає в український енергетичний об’єкт, позбавляє українців електроенергії. Якщо вона вбиває мирних жителів, то через те, що хтось не поставив систему ППО чи перехоплювач, щоб допомогти Україні уникнути цього», — резюмував він.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!