Померла видавчиня з Франківська Олена Рубановська


3 вересня онкологія забрала життя дизайнерки та видавця дитячих книжок з Івано-Франківська Олени Рубановської.

Про це у мережі повідомила головна редакторка "Видавництва Старого Лева" Мар’яна Савка.

"Оленочка. Лєна. Наша Рубановська. Така красива, витончена, шляхетна. У всьому талановита. Створити ілюстрації, дизайн, зробити прикрасу своїми руками - будь ласка, Оленка зробить на найвищому рівні. Прекрасний голос, прекрасне танцювальне тіло. Спів і танець. Як багато ми переспівали, верстаючи ту нашу найпершу книжку. Певно, всі лемківські пісні, які лиш знали. А як танцювали у на той час зовсім крихітній кав‘ярні Світ кави з відкритим дверима в літній львівський дощ. Ти створила наш найперший логотип левчика за друкарською машинкою. Ти зробила мою «Гірку мандрагору» книжкою з улюбленим дизайном. Ти була сама довершеність",- йдеться у повідомленні.

Сьогодні, 4 вересня, відбудеться прощання з Оленою – парастас розпочнеться о 18.00 в Будинку смутку на вул. Ребета. Завтра, 5 вересня, о 10.00 – похорон з Будинку смутку. Похоронять Олену Рубановську на цвинтарі села Микитинці (вул. Юності) Франківської громади.

Довідково. Олена Рубановська – художниця, дизайнерка і видавчиня. Закінчила худграф ПНУ, нині – Інститут мистецтв. Присвятила себе книжковій графіці, ілюструвала дитячі книжки. Заснувала видавництво м’яких тканинних книжечок "Кашалот"

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!