Понад 6 млрд гривень на підтримку країни: звітують підприємства Ріната Ахметова


Благодійна, а також волонтерська діяльність сьогодні є вкрай важливою для підтримки України. Свій внесок роблять як окремі громадяни, так і бізнеси різного масштабу. Одним з найбільш активних меценатів залишається Рінат Ахметов. За 21 місяць, що минув з початку повномасштабної війни, його бізнеси витратили 6,7 млрд гривень (197 млн доларів США) на реалізацію військових та гуманітарних проєктів.

Головні напрямки благодійної роботи

Для зручного надання інформації та звітності благодійний Фонд Ріната Ахметова запустив окремий сайт https://akhmetovfoundation.org/ru. Однак тут не відображені численні додаткові проєкти бізнесмена, які активно впроваджуються по всій Україні. Ці ініціативи об’єднують кілька напрямів.

Допомога ЗСУ. Головною ініціативою тут є «Сталевий фронт», до якої залучена група «Метінвест». Спеціалісти металургійних підприємств займаються виготовленням стратегічної і захисної продукції на запит військових: польові укриття, бронепластини, захисні конструкції проти безпілотників, муляжі фронтової техніки тощо. Додатково в рамках ініціативи закуповується життєво необхідне обладнання: дрони, тепловізори, рації, автівки й паливо, системи управління тощо.

Підтримка поранених захисників. Ініціатива «Серце Азовсталі» допомагає оборонцям Маріуполя та їхнім сім’ям, надаючи фінансову, психологічну та юридичну підтримку. Також на цьому напрямку значний внесок робить ФК «Шахтар», який опікується вартісним лікуванням бійців за кордоном та їх подальшою реабілітацією, протезуванням.

Допомога цивільним. Безпосередньо благодійний Фонд Ріната Ахметова займається гуманітарними питаннями, з якими стикнулися постраждалі від війни українці. Так, в прифронтові та звільнені від російських загарбників населені пункти доставляють одяг, їжу, медикаменти, засоби гігієни. У більш безпечних містах облаштовуються притулки та гуртожитки для переселенців, забезпечується психологічна допомога, фізична реабілітація.

Відродження України. Бізнесмен впевнений, що над Маріуполем та іншими тимчасово окупованими містами знову замайорить жовто-блакитний прапор, тому ретельно готується до цього моменту. Уже зараз на підконтрольній Україні території підприємства Ріната Ахметова проходять ремонт і модернізацію задля підвищення продуктивності, переходу на більш сучасні засоби виробництва, створення нових робочих місць. Особлива увага приділяється проєкту Mariupol.Reborn — деталізованому плану відродження зруйнованого загарбниками міста Маріуполь.

Промо