Понад 61 тисячу гривень видурили аферисти у двох прикарпатців


Шахраї не припиняють збагачуватись коштом довірливих громадян. Кількома телефонними дзвінками аферисти видурили заощадження у двох мешканців Івано-Франківська. Поліцейські наполегливо рекомендують не довіряти невідомим додзвонювачам.

За допомогою до поліції звернувся 29-ти річний франківець. Чоловік розповів, що його ошукали шахраї. Встановлено, що до потерпілого зателефонував нібито працівник банку. Незнайомець повідомив, що на банківський рахунок заявника не можуть зарахувати кошти. Заявник надав всю необхідну інформацію шахраю та перевів понад 48 тисяч гривень на інший рахунок, який вказав аферист.

За схожою шахрайською схемою ошукали і 57-річного івано-франківця. В телефонній розмові незнайомець повідомив заявнику, що на його банківський рахунок мають поступити кошти в іноземній валюті, але для цього потрібно переказати гроші із власної банківської карти на карту, яку назвав шахрай. Чоловік через мобільний додаток надіслав понад 13 тисяч гривень. А невдовзі зрозумів, що потрапив на гачок аферистів.

За обома фактами слідчі здійснюють досудові розслідування.

Поліція наполегливо просить розповісти про цю шахрайську схему своїм родичам та близьким, особливо людям пенсійного віку. Окрім цього, щоби Вас не ошукали шахраї поліцейські рекомендують:

телефоном нікому не повідомляйте жодних відомостей про свою картку;

якщо висувають умову, що для виконання певних дій потрібно повідомити пін-код вашої картки або одноразовий пароль з SMS-повідомлення — негайно завершуйте розмову. Це шахрай!

Всі операції щодо безпеки картки проводьте особисто у відділенні банку.

Пам’ятайте: справжній банківський працівник не запитує у вас дані картки. Так вчиняє лише шахрай.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!