Посадовця держпідприємства «Ліси України» підозрюють у розкраданні понад 15 млн грн


Працівники ДБР повідомили про підозру у розкраданні державних коштів колишньому директору ДП «Спеціалізоване лісогосподарське агропромислове підприємство «Камінь-Каширськагроліс».

Зараз посадовець очолює Південний лісовий офіс Державного підприємства «Ліси України», який поширює свою діяльність на Миколаївську, Одеську та Херсонську області.

Впродовж декількох років фігурант за попередньою змовою з головним бухгалтером держпідприємства перерахував понад 15 млн гривень приватним підприємцям, які нібито надавали послуги з ремонту транспортних засобів, автоперевезення, ремонту приміщень, вивозу сміття, відвантаження лісопродукції тощо.

"Під час розслідування працівники Бюро встановили, що частина договорів були фіктивними й послуги за ними не надавалися. Суму неправомірно перерахованих коштів у сумі понад 15 млн грн підтвердила експертиза. Посадовцю повідомлено про підозру у розтраті чужого майна, шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191 КК України). Стаття передбачає покарання — позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення його від посади. На майно фігуранта буде накладено арешт",- кажуть у ДБР.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!